ایمن هارد مرکز ریکاوری هارد بازیابی اطلاعات

نیاز به مشاوره دارید؟

مشکل دیتکت هارد سیلیکن پاور siliconpower

عدم شناسایی هارد سیلیکن پاور SILICON POWER

 در این مقاله قصد داریم در مورد خرابی‌ها و دلایل عدم شناسایی هارد سیلیکن پاور SILICON POWER بیشتر باهم بحث کنیم و خرابی‌های رایج را با هم مرور کنیم.

 هاردهای اکسترنال سیلیکن پاور در یک سایز 2.5 اینچ تولید شده است، شرکت سیلیکن پاور به دلیل اینکه صاحب تکنولوژی نیست سعی می‌کند از برندهای سیگیت، وسترن دیجیتال، توشیبا و سامسونگ در هاردهای خود استفاده کند.

 نشناختن یک هارددیسک ممکن است به دلایل مختلفی رخ دهد. در ادامه، برخی از دلایل رایج برای نشناختن هارددیسک را بررسی می‌کنیم:

نشناختن هارد سیلیکن پاور بدسکتور sp

عدم شناسایی هارد بدلیل بدسکتور

 عدم شناسایی هارددیسک به دلیل وجود بدسکتور ممکن است به علت مشکلات فیزیکی یا عدم صحت داده‌ها اتفاق بیفتد. بدسکتورها یا سکتورهای خراب، بخش‌های کوچکی از سطح هارددیسک هستند که نمی‌توانند به‌درستی داده‌ها را نگه دارند و ممکن است در آنها خطاهایی رخ دهد. در زیر تعدادی از دلایل ممکن برای عدم شناسایی هارددیسک به دلیل بدسکتور آورده شده‌اند:

  1. بدسکتورهای فیزیکی: خرابی فیزیکی در یک یا چند سکتور از هارددیسک می‌تواند باعث نتوانیم خواندن و نوشتن داده‌ها در آن بخش شود و در نتیجه هارددیسک توسط سیستم شناسایی نشود. ضربه‌ها، سقوط هارددیسک، نگهداری نامناسب و مشکلات فیزیکی دیگر می‌توانند منجر به بدسکتور شدن هارد دیسک شوند.
  2. خرابی منطقی: خرابی هارددیسک نرم‌افزاری، مانند مشکلات در جدول پارتیشن‌بندی، مشکلات در نظم اطلاعات و داده‌ها، ناسازگاری فرمت‌ها و … نیز می‌تواند عدم شناسایی هارددیسک را توسط سیستم به همراه داشته باشد و خطاهای ناشی از بدسکتورها را نمایش دهد. مشکلات در فرایند نوشتن و خواندن داده‌ها می‌توانند به بدسکتور شدن هارددیسک منجر شوند. این ممکن است به دلیل خطاهای سیستمی، نقص در سخت‌افزار یا مشکلات نرم‌افزاری باشد.
  3. مشکلات در نرم‌افزار و درایورها: مشکلات نرم‌افزاری در سیستم عامل یا درایورها می‌توانند باعث عدم تشخیص هارددیسک و نادرست شناسایی بدسکتورها شوند. اختلالات برقی مانند ولتاژ نامناسب، شوک الکتریکی، سوئیچینگ غیرمنظم و نوسانات برق می‌توانند در طولانی‌مدت باعث بدسکتور شدن هارددیسک شوند.
  4. کاهش عمر مفید هارددیسک: استفاده طولانی‌مدت از هارددیسک، خواندن و نوشتن مکرر داده‌ها و عملکرد مستمر می‌تواند باعث کاهش عمر مفید هارددیسک و بروز بدسکتورها شود همچنین شرایط محیطی نامناسب مانند گرما، رطوبت، گردوغبار و تغییرات دمایی متناوب می‌توانند در طولانی مدت باعث خرابی و در نتیجه بدسکتور شدن هارددیسک منجر شوند.

 

عدم شناسایی هارد سیلیکن پاور بدلیل خرابی سوکت

خرابی کابل یا سوکت هارد سیلیکن پاور

 خرابی کابل یا سوکت هارد سیلیکون پاور می‌تواند به دلیل مشکلات فیزیکی یا عدم کیفیت کابل یا سوکت، استفاده نادرست، سایش زیاد و یا خرابی الکتریکی رخ دهد. در زیر تعدادی از دلایل ممکن برای خرابی کابل یا سوکت هارد سیلیکون پاور آورده شده‌اند:

خرابی در مدار

 خرابی در مدارهای داخلی هارد یا پورت سیلیکن پاور ممکن است باعث عدم شناسایی هارد شود. این خرابی‌ها می‌توانند به علت عوامل مکانیکی، خطاهای تولید یا خرابی ناگهانی در سیستم الکتریکی باشند.

 پورت هارد اکسترنال Silicon Power روی هارد ممکن است خراب شده باشد، پایه‌های آن کج شده باشند، یا دچار آسیب فیزیکی شده باشد. این مشکلات می‌توانند باعث عدم اتصال و شناسایی هارد شوند.

کابل تقلبی و پاره شدن

 استفاده از کابل ناصحیح یا کابل باکیفیت پایین ممکن است باعث خرابی سریع‌تر آن شود. کابل‌های پایدار با جریان بالا و ولتاژ مطابق با نیاز هارددیسک استفاده شوند.  اگر کابل هارددیسک پاره شود، تغییرات غیرطبیعی در جریان برق و ولتاژ ممکن است باعث خرابی هارددیسک شود.

استفاده ناصحیح

 استفاده ناصحیح از سوکت هارد می‌تواند به خرابی آن منجر شود. این شامل: بدون احتیاط، قراردادن فشار زیاد بر روی سوکت و حرکت مکرر و ناهماهنگی در حین اتصال است. ازآنجاکه سوکت‌های هارددیسک از نوع پلاستیک و یا فلزی هستند، مستعد خرابی هستند.

خرابی مکانیکی

 ضربه، سقوط، فشار غیرمعمول یا تحریک‌های مکانیکی دیگر می‌تواند به خرابی سوکت هارد منجر شود. درصورتی که هارددیسک در محل نگهداری یا استفاده خود مورد ضربه قرار گرفته باشد، احتمالاً سوکت آن به خطر افتاده است.

عوامل زمانی

 سوکت هارد ممکن است به دلیل عوامل زمانی، مانند خوردگی، اکسیداسیون، رسوبات، فرسایش و کاهش کیفیت مواد سازنده، خراب شود. این مشکلات معمولاً به‌مرورزمان رخ می‌دهند و باعث ناتوانی سوکت در تأمین ارتباط مطمئن با هارددیسک می‌شوند.

عیوب تولیدی

 در برخی موارد، عیوب تولیدی در سوکت هارددیسک ممکن است وجود داشته باشد. این مشکلات ممکن است در فرایند تولید، جوشکاری ناصحیح، کیفیت پایین قطعات یا مشکلات طراحی ریزدانگی وجود داشته باشند.

 اگر شما مشکلی مشابه خرابی کابل یا سوکت هارد سیلیکون پاور دارید، بهتر است باتوجه‌به دقت و دانش لازم، اصلاح یا تعویض آن را به تعمیرکاران مجرب و تخصصی محول کنید.

 

خرابی فریمور هارد سیلیکن پاور sp

عدم شناسایی هارد به دلیل مشکل فریمور

 اگر هارددیسک به دلیل خرابی فریمور (Firmware) توانایی شناسایی ندارد، معمولاً دستگاه کامپیوتر نمی‌تواند آن را به درستی شناسایی کند و از آن استفاده کند. فریمور یک نوع نرم‌افزار است که در داخل هارددیسک قرار دارد و کنترل عملکرد هارد را بر عهده دارد.

 دلایلی که ممکن است منجر به خرابی فریمور هارددیسک شود عبارتند از:

خطا در بارگذاری فریمور

 در برخی موارد، خطاهای در فرایند بارگذاری فریمور ممکن است باعث عدم تشخیص هارددیسک شوند. این خطاها ممکن است ناشی از قطعات فریمور خراب یا مشکلات در روند به‌روزرسانی باشند. در این صورت، باید بادقت فرایند بارگذاری فریمور را مجدداً انجام داده و از صحت و کمال آن مطمئن شوید.

خرابی فیزیکی در چیپ فریمور

 خرابی یا نقص در قسمت فیزیکی چیپ فریمور می‌تواند باعث عدم تشخیص هارددیسک شود. در این صورت، معمولاً تعمیر این مشکل توسط متخصص صورت می‌گیرد.

 در برخی موارد، فیزیکی بودن فریمور (مثل حافظه فلش داخلی) ممکن است خراب شده باشد که این باعث عدم شناسایی هارد می‌شود. این مشکل ممکن است به علت خرابی قطعات الکترونیکی داخلی یا خرابی ناگهانی در فیزیکی بودن فریمور باشد.

مشکلات سیستم‌عامل

 برخی مشکلات در سیستم‌عامل می‌توانند باعث عدم شناسایی هارددیسک و تداخل با فریمور شوند. به‌عنوان مثال، نصب نرم‌افزارهای ناسازگار، تنظیمات نادرست یا خطاهای سیستمی ممکن است مشکلاتی را ایجاد کنند.

 درصورتی‌که مشکل فریمور باعث عدم شناسایی هارددیسک شده است و به‌تنهایی قادر به رفع آن نیستید، بهتر است با متخصصین هارددیسک تماس بگیرید یا از خدمات پشتیبانی فنی آنها استفاده کنید تا راهنمایی و کمک لازم را دریافت کنید.

 برای رفع این مشکل، ممکن است نیاز به انجام ترمیم فریمور هارددیسک با استفاده از ابزارهای مخصوص و حرفه‌ای باشد. این کار بهتر است توسط کارشناس ماهر و تخصصی انجام شود.

 

خرابی هد هارد سیلیکن پاور sp

عدم شناسایی هارد به دلیل خرابی هد (HEAD)

علت خرابی هد هارد سیلیکن پاور

  • ضربه یا سقوط: ضربه‌های قوی یا سقوط هارددیسک ممکن است باعث خرابی هد شود. این ضربه‌ها می‌توانند باعث شکستن و فروریختن هد بر روی سطح دیسک شوند و در نتیجه باعث خرابی هد و عدم توانایی در خواندن و نوشتن داده‌ها شوند.

  • فرسایش هارد: هدها باگذشت زمان و استفاده مکرر از هارددیسک، تحت تأثیر سایش قرار می‌گیرند. این سایش ممکن است باعث فرسایش طبقه‌های مغناطیسی روی سطح دیسک شود و در نتیجه کیفیت خواندن و نوشتن داده‌ها را کاهش دهد و در نهایت به خرابی هد منجر شود.

  • مشکلات الکترونیکی: مشکلات در بخش الکترونیکی هد نیز می‌تواند باعث خرابی آن شود. مثلاً خرابی قطعات الکترونیکی مانند چیپ‌ها، مقاومت‌ها، خازن‌ها و … می‌تواند عملکرد صحیح هد را تحت تأثیر قرار دهد و در نهایت به خرابی آن منجر شود.

  • عوامل محیطی: شرایط محیطی نامناسب مانند دمای بسیار بالا یا بسیار پایین، رطوبت بالا، لرزش‌های شدید و… می‌توانند عمر هدها را کاهش داده و به خرابی آنها منجر شوند.

  • خرابی پیچیده‌تر: برخی مشکلات پیچیده‌تر مانند خطاهای سیستمی دررابطه‌با هد، نقص در پارچه‌ها یا مشکلات دیگر در ساختار داخلی هد می‌توانند به خرابی آن منجر شوند.

انواع خرابی هد هارد سیلیکن پاور

  • خرابی فیزیکی هد: هد هارد مسئول خواندن و نوشتن داده‌ها روی دیسک هارد است. خرابی فیزیکی هد می‌تواند شامل خرابی رأس خواننده، خرابی مکانیزم حرکتی هد و غیره باشد. این خرابی‌ها ممکن است باعث عدم شناسایی هارد شوند.

  • خرابی یکی از هدها: در بعضی مواقع که هارد شما به‌صورت خاموش یا روشن ضربه می‌خورد ممکن است یک یا چند هد دچار نقص فیزیکی شوند و اطلاعات و یا پارتیشن هارد به شما نمایش داده نشود.

  • ضعیف شدن هد هارد: ضعف شدن هد ممکن است به خرابی مدارات داخلی هارد نیز منجر شود. این خرابی می‌تواند باعث نقص در عملکرد هارد و عدم شناسایی آن شود.

  • نقص در تنظیمات هد: در بعضی موارد، تنظیمات نادرست هد می‌تواند باعث عدم شناسایی هارد شود. این ممکن است به علت تنظیمات بیش از حد محدودیت‌های سخت‌افزاری یا تنظیمات ناصحیح در بخش هد هارد باشد.

 

 

هارد سیلیکن پاور دارم که هنگ می کنه، قابل ریکاوری هست؟

 بله درصورتی‌که هارد دست‌کاری نشود و فشار به هارد وارد نشده باشد قابل ریکاوری هست.

هارد در disk management شناسایی می‌شود؛ ولی اطلاعات قابل‌مشاهده نیست.

 در این حالت احتمال بازیابی اطلاعات بالا هست؛ اما باز باید برای تست دقیق توسط کارشناس چک شود.

هارد سیلیکن پاور دارم که فرمت شده اطلاعات قابل‌برگشت هست؟

 بله درصورتی‌که فایل جدیدی روی هارد ریخته نشود و یا دست‌کاری نشود قابل ریکاوری است.

 

 

 هرگونه کپی برداری از مقاله عدم شناسایی هارد اکسترنال سیلیکن پاور SILICON POWER بدون ذکر لینک منبع مجاز نمی‌باشد.
نویسنده: آرین آرمیون
منابع: تجربیات تیم ایمن هارد

 

5/5 - (8 امتیاز)
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 دیدگاه
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
برای دیدن محصولات که دنبال آن هستید تایپ کنید.