تعمیر و ریکاوری هارد با عدم شناسایی
در این مقاله قصد داریم در مورد خرابیها و دلایل عدم شناسایی هارد بیشتر باهم بحث کنیم و خرابیهای رایج را با هم مرور کنیم.
هاردهای اکسترنال و اینترنال در دو مدل 2.5 اینچ و 3.5 اینچ تولید شده اند. نشناختن یک هارددیسک ممکن است به دلایل مختلفی رخ دهد.
در ادامه، برخی از دلایل رایج برای نشناختن هارددیسک را بررسی میکنیم. همچنین در صورتیکه نیاز به مشاوره برای تعمیر، بازیابی اطلاعات یا ریکاوری فایلهای مهم خود با دستگاههای تخصصی ریکاوری و یا نیاز به مشاوره رایگان درمورد هارد خود را دارید، میتوانید با شمارههای موجود در پایین صفحه تماس بگیرید.
خرابی در مدار برد هارد
خرابیهای مدارهای داخلی هاردها یا پورتهای هارد میتوانند باعث عدم شناسایی هارد شوند. این نوع مشکلات ممکن است ناشی از عوامل مکانیکی، خطاهای تولید یا خرابی ناگهانی در سیستم الکتریکی باشند.
بهطور خاص، خرابیهایی مانند پورت ورودی هاردهای اکسترنال ممکن است ناشی از آسیبهای فیزیکی، انحراف پایهها یا خرابی سختافزاری باشند، که منجر به عدم اتصال و تشخیص هارد میشوند.
در صورتی که نیاز به اطلاعات بیشتر در مورد نحوه تعمیر یا تعویض سوکت هارد خود دارید، میتوانید به صفحه تعمیر و تعویض سوکت هارد مراجعه کنید.
در صورتی که سوکت هارد شما قابل تعمیر نیست، میتوانید شماره برد خود را در صفحه فروشگاه برد هارد پیدا کنید و سفارش دهید.
توجه: در نظر داشته باشید که تعویض برد باید زیر نظر متخصص باشد در غیر این صورت ممکن است با تعویض برد، هارد شما شناسایی نشود.
اگر برد هارد شما دچار سوختگی شده و نیاز به تعمیر برد دارید، میتوانید به صفحه تعمیر و یا تعویض برد هارد مراجعه کنید.
استفاده نادرست
استفاده نادرست از سوکت هارد میتواند منجر به خرابی آن شود، از جمله:
- اتصال و قطع کابلها بدون احتیاط
- قرار دادن فشار زیاد بر روی سوکت
- حرکت مکرر و ناهماهنگی در حین اتصال
از آنجایی که سوکتهای هارد دیسک از نوع پلاستیک و یا فلزی هستند، مستعد خرابی میباشند.
عوامل زمانی
به دلیل عوامل زمانی مانند خوردگی، اکسیداسیون، رسوبات، فرسایش، و کاهش کیفیت مواد سازنده، سوکت هارد ممکن است دچار خرابی شود. این مشکلات عمدتاً با گذر زمان رخ میدهند و باعث ناتوانی سوکت در ارتباط مطمئن با هارد دیسک میشوند.
عیوب تولیدی
در برخی موارد، عیوب تولیدی در سوکت هارد دیسک ممکن است وجود داشته باشد. این مشکلات معمولاً به دلیل فرآیند تولید ناکارآمد، جوشکاری نادرست، کیفیت پایین قطعات یا مشکلات در طراحی دقیق و ریزدانگی رخ میدهند.
عدم شناسایی هارد بدلیل بدسکتور
عدم شناسایی هارد به دلیل وجود بدسکتور میتواند ناشی از وجود قطعات فیزیکی آسیبدیده یا غیرعملی در سطح هارد دیسک باشد.
بدسکتورها ناحیههای کوچکی هستند که به دلیل خطاهای فیزیکی یا مغناطیسی، اطلاعات روی آنها ناقص یا آسیبدیده شدهاند.
وقوع بدسکتورها میتواند ناشی از عواملی مانند سقوط هارد دیسک، اشکال در سیستم فایل، یا خرابی در نرمافزارهای مدیریت هارد باشد.
وقوع بدسکتورها ممکن است به تدریج منجر به اختلال در خواندن یا نوشتن دادهها شود، که در نتیجه، سیستم قادر به شناسایی هارد نخواهد بود.
خرابی فیزیکی
خرابی فیزیکی، نظیر ضربهها، سقوط هارد دیسک، نگهداری نامناسب و مشکلات فیزیکی دیگر، ممکن است باعث بدسکتور شدن هارد دیسک گردند.
عمر مفید
هارد دیسکها با گذر زمان و استفاده مداوم، به دلیل فرسایش طبیعی و رسیدن به عمر مفید پایانی آنها، ممکن است دچار بدسکتوری شوند.
مشکل در فرایند نوشتن و خواندن اطلاعات
نیز میتوانند به بدسکتور شدن هارد دیسک منجر شوند و این مسئله ممکن است ناشی از خطاهای سیستمی، نقص در سختافزار یا مشکلات نرمافزاری باشد.
اختلالات برقی
اختلالات برقی، از جمله ولتاژ نامناسب، شوک الکتریکی، سوئیچینگ غیرمنظم و نوسانات برق، ممکن است در طولانی مدت به بدسکتور شدن هارد دیسک منجر گردند.
عوامل محیطی
شرایط محیطی نامناسب، از جمله گرما، رطوبت، گرد و غبار، و تغییرات دمایی متناوب، میتوانند در طولانی مدت به خرابی هارد دیسک و در نتیجه بدسکتور شدن آن منجر گردند.
برای جلوگیری از این مشکلات، اطمینان حاصل از پشتیبانگیری منظم از دادهها و استفاده از هارد دیسکهای با کیفیت و استاندارد میتواند به عنوان یک راهکار موثر مطرح شود.
عدم شناسایی هارد به دلیل مشکل فریمور
عدم شناسایی هارد به دلیل مشکلات فریمور (Firmware) ممکن است به دلایل مختلفی رخ دهد. در زیر، برخی از دلایل احتمالی این مشکل را بررسی میکنیم:
خطا در لود کردن فریمور
در برخی موارد، خطاهایی در فرایند بارگذاری فریمور ممکن است باعث عدم تشخیص هارد دیسک شوند.
این خطاها ممکن است ناشی از قطعات فریمور خراب یا مشکلات در روند بروزرسانی باشند. در این صورت، باید با دقت فرایند بارگذاری فریمور را مجدداً انجام داده و از صحت و کمال آن مطمئن شوید.
خرابی فیزیکی در چیپ فریمور
خرابی یا نقص در قسمت فیزیکی چیپ فریمور میتواند باعث عدم تشخیص هارد دیسک گردد. در این حالت، معمولاً تعمیر این مشکل توسط متخصص انجام میشود.
در برخی موارد، فیزیکی بودن فریمور (مانند حافظه فلش داخلی) ممکن است خراب شده باشد، که این باعث عدم شناسایی هارد میشود. این مشکل ممکن است به علت خرابی قطعات الکترونیکی داخلی یا خرابی ناگهانی در فیزیکی بودن فریمور باشد.
خرابی سیستم عامل(فریمور) هارد
برخی مشکلات در سیستم عامل میتوانند باعث عدم شناسایی هارد دیسک و تداخل با فریمور گردند. به عنوان مثال، نصب نرمافزارهای ناسازگار، تنظیمات نادرست یا خطاهای سیستمی ممکن است مشکلاتی را ایجاد کنند.
در صورتی که مشکل فریمور باعث عدم شناسایی هارد دیسک شده و قادر به رفع آن نیستید، بهتر است با متخصصین هارد دیسک تماس بگیرید یا از خدمات پشتیبانی فنی مجموعه استفاده کنید تا راهنمایی و کمک لازم را دریافت کنید.
عدم شناسایی هارد به دلیل خرابی هد (HEAD)
هد هارد یکی از حساس ترین قطعات هارددیسک است که برخی از عزیزان با آن روبرو میشوند و اطلاعات خود را از دست میدهند.
در ادامه به عوامل خرابی هد و انواع این خرابی ها اشاره میکنیم و توصیه های لازم است به آن توجه داشته باشید را بیان میکنیم.
علت خرابی هد هارد
خرابی هد هارد دیسک (HDD) ممکن است به عوامل مختلفی برگردد. برخی از شایعترین علل خرابی HDD سیگیت عبارتند از:
عمر مفید
هر HDD دارای یک عمر مفید مشخص است، و پس از گذشت این مدت زمان، احتمال خرابی افزایش مییابد. این یکی از علل اصلی خرابی HDD است.
خرابی سختافزاری
اشکالات سختافزاری مثل قطع کابلها، دیسکهای سخت متلاشی، پاورساپلای هارد، یا خرابی مدارهای داخلی میتوانند به خرابی هد هارد منجر شوند.
ترشح مایعات
اگر هارد ترشح مایعاتی مثل آب یا دیگر مواد بیرونی را تماس دهد، میتواند خراب شود.
ضربه و شوکها
HDDها به تنهایی نسبتاً ضعیف هستند و ضربهها و لرزشهای شدید میتوانند به خرابی آنها منجر شوند.
نرمافزار و سیستمعامل
مشکلات نرمافزاری مثل سیستمعامل نادرست یا نصب بدافزارها ممکن است اطلاعات هارد را تخریب کنند.
بلوکهای بد
بلوکهای بد در سطح دادههای HDD ممکن است به علت کندی و عدم دسترسی به اطلاعات، خرابی نسبی به نام بدسکتور ایجاد کنند و زمانی که در این مرحله زیاد به هارد فشار آید احتمال خرابی هد وجود دارد.
استفاده نادرست
ترکیب استفاده نادرست میتواند به افزایش خرابی هارد منجر شود، مثل خاموش و روشن کردن ناگهانی هارد بدون ایمنی از سیستم.
حمل و نقل نامناسب
حمل و نقل نادرست هارد ممکن است آسیبهای جسمانی ایجاد کند.
حرارت بالا
دمای بالا میتواند به خرابی سریعتر HDD منجر شود.
خرابی پیچیده تر
برخی مشکلات پیچیده تر مانند خطاهای سیستمی در رابطه با هد، نقص در پارچهها یا مشکلات دیگر در ساختار داخلی هد میتوانند به خرابی آن منجر شوند.
انواع خرابی هد هارد
خرابی هایی که ممکن است برای هد هارد بوجود بیاید شامل، ضعیف شدن هد هارد، هد پارک، خرابی یکی از هد ها، خرابی همه هد ها و غیره است.
توصیه میشود در هر یک از این مدل خرابی ها از دستکاری کردن قطعه خودداری کنید و سریعا هارد را به یکی مرکز تخصصی نشان دهید.
خرابی فیزیکی هد
هد هارد مسئول خواندن و نوشتن دادهها روی دیسک هارد است. خرابی فیزیکی هد میتواند شامل خرابی رأس خواننده، خرابی مکانیزم حرکتی هد و غیره باشد. این خرابیها ممکن است باعث عدم شناسایی هارد شوند.
خرابی یکی از هد ها
در بعضی مواقع که هارد شما بصورت خاموش یا روشن ضربه میخورد ممکن است یک یا چند هد دچار نقص فیزیکی شوند و اطلاعات و یا پارتیشن هارد به شما نمایش داده نشود.
ضعیف شدن هد هارد
ضعف شدن هد ممکن است به خرابی مدارات داخلی هارد نیز منجر شود. این خرابی میتواند باعث نقص در عملکرد هارد و عدم شناسایی آن شود.
نقص در تنظیمات هد
در بعضی موارد، تنظیمات نادرست هد میتواند باعث عدم شناسایی هارد شود. این ممکن است به علت تنظیمات بیش از حد محدودیتهای سختافزاری یا تنظیمات ناصحیح در بخش هد هارد باشد.
در صورتی که هد هارد شما توسط متخصص تست شده و اعلام شده که هد هارد شما کاملا خراب است، میتوانید به صفحات زیر مراجعه کنید و اطلاعات دقیق تری در مورد جراحی هارد و ابزار تعویض هد و نحوه پیدا کردن هارد مشابه کسب کنید.
هارد اکسترنال با مشکل عدم شناسایی احتمال ریکاوری دارد؟
هارد نسبت به مدل و یا سال ساخت ممکن است با مشکلات مختلفی روبرو شوند و اکثر این مشکلات درصورتیکه دستکاری نشوند، قابل ریکاوری هستند.
چطور میتوانیم مشکل هارد را تشخیص دهیم؟
عیب یابی هارد نیاز به تخصص و دستگاه های پیشرفته دارد و در صورتی که اطلاعات هارد شما مهم است به هیچ عنوان هارد را باز نکنید و سریعا هارد را به یک متخصص و شرکت معتبر بازیابی اطلاعات نشان دهید.
چطور میتوانیم هارد را به مجموعه ارسال کنیم؟
اگر در تهران هستید میتوانید به صورت حضوری به مجموعه مراجعه کنید و یا با پیک هارد خود را ارسال کنید و اگر در شهرستان هستید میتوانید با تیپاکس یا پست ارسال کنید.
هرگونه کپی برداری از مقاله عدم شناسایی هارد بدون ذکر لینک منبع مجاز نمیباشد.
نویسنده : آرین آرمیون
منابع : تجربیات تیم ایمن هارد