در این مقاله که توسط مهندس آرین آرمیون (مجموعه ایمن هارد) تهیه و نوشته شده است سعی میکنیم که علت کپی نشدن فایلهای بزرگ در هارد اکسترنال است را شرح دهیم و آموزشی در رابطه با حل این مشکل را برای شما عزیزان تهیه کرده ایم.
کپی نشدن فایلهای بزرگ در هارد اکسترنال ممکن است به عوامل مختلفی بازگردد که در زیر به برخی از این علتها اشاره خواهیم کرد :
فرمت فایل سیستم هارد اکسترنال
برخی فرمتهای سیستم فایل مثل FAT32، محدودیتی در حجم فایلی که قابلیت کپی و انتقال دارد دارند. به عنوان مثال در FAT32، حداکثر حجم فایل 4 گیگابایت است و در صورتی که فایل بزرگتر از این باشد، کپی نخواهد شد. در این صورت میتوانید از فرمتهای دیگری مانند NTFS استفاده کنید.
محدودیت های فایل سیستم FAT32
فایل سیستم FAT32 یکی از رایجترین فایل سیستمها در دستگاههای ذخیرهسازی اطلاعات مانند هارد دیسکها، کارتهای حافظه و فلش درایوها است. این فایل سیستم از نسخههای قدیمیتر FAT16 و FAT12 برخوردار است و دارای برخی محدودیتها نیز میباشد و ممکن است با ارور File Too Large روبرو شوید . برخی از محدودیتهای فایل سیستم FAT32 عبارتند از:
۱. حداکثر اندازه فایل: حداکثر اندازه یک فایل در فایل سیستم FAT32 حدود ۴ گیگابایت میباشد.
۲. حداکثر اندازه حجم درایو: حداکثر حجم درایوی که میتوان در فایل سیستم FAT32 ایجاد کرد، حدود ۲ ترابایت است.
۳. حداکثر تعداد فایلها و پوشهها: حداکثر تعداد فایلها و پوشههایی که میتوان در فایل سیستم FAT32 ایجاد کرد، محدودیتی ندارد. با این حال، به دلیل ساختاری بودن فایل سیستم FAT32، تعداد پوشههای بیشتر از ۴۰۰۰ پوشه و تعداد فایلهای بیشتر از ۶۵۵۳۵ فایل باعث افت سرعت و کاهش عملکرد هارد دیسک میشود.
۴. حداکثر طول نام فایل: حداکثر طول نام یک فایل در فایل سیستم FAT32، ۲۵۵ کاراکتر است.
با توجه به این محدودیتها، فایل سیستم FAT32 برای استفاده در سیستمهایی با حجم داده کمتر و فایلهایی با حجم کوچکتر مناسب است. به عنوان مثال، این فایل سیستم برای استفاده در کارتهای حافظه و فلش درایوهای USB کوچک مناسب است.
مشکلات نرمافزاری
ممکن است نرمافزاری که برای کپی فایلها استفاده میکنید، مشکلاتی داشته باشد که سبب مشکل در کپی فایلهای بزرگ شود. در این صورت میتوانید از نرمافزارهای دیگری استفاده کنید.
مشکلات سختافزاری
مشکلات سختافزاری مانند خرابی هارد اکسترنال، کابل USB، درگاه USB و یا سیستم مادری نیز میتواند باعث مشکل در کپی فایلهای بزرگ شود.
بعضی از مشکلات سختافزاری هارد شامل موارد زیر هستند:
افت سرعت هارد
با گذر زمان و استفاده از هارد ، سرعت آن کاهش مییابد و ممکن است به شدت افت کند. دلایل آن میتواند تمام شدن عمر هارد ، بدسکتور های فیزیکی و لاجیکالی ، ضربه خوردن هارد ، تکان شدید هارد ، نوسانات برق ، مشکل در سخت افزار هارد ، مشکل در نرم افزار هارد ، خرابی فریمور هارد و غیره باشد که در زیر به برخی از آنها اشاره شده است.
بدسکتور هارد
در حین استفاده از هارد، سطح فیزیکی آن آسیب میبیند و بعضی از بخشهای آن به شکل بدسکتورها در میآیند. این بدسکتورها باعث از دست رفتن دادههای موجود در آن بخش میشوند.
مشکلات در رابطهای سختافزاری
هارد، برای اتصال به سیستم از یک رابط سختافزاری استفاده میکند. در صورت بروز مشکلات در این رابطها، هارد قادر به ارتباط با سیستم نخواهد بود.
ارورهای سیستم فایل
هارد ممکن است با مشکلاتی مانند فرمتهای نامعتبر و یا سیستم فایلهای خراب مواجه شود که ممکن است باعث از دست رفتن دادهها شود.
ضعیف شدن هد هارد
هارد با آسیبهای مختلفی مانند ضربهها، رطوبت، حرارت و … مواجه شده و این مشکلات ممکن است باعث از دست رفتن دادهها شود.
خرابی فریمور هارد
فریمور (Firmware) یک نرمافزار سطح پایین است که در دستگاههای الکترونیکی برای کنترل و مدیریت سخت افزار استفاده میشود. اگر فریمور هارد دیسک خراب شود، ممکن است سرعت هارد دیسک به شدت کاهش یابد و حتی در برخی موارد کلاً قادر به دسترسی به دادهها نشود.
در صورتی که نیاز به مشاوره و خدمات بازیابی اطلاعات و یا تعمیرات هارد دیسک با مشکلات بالا را دارید میتوانید با شماره های شرکت تماس بگیرید و راهنمایی بگیرید.
اگر فایل سیستم FAT32 باشد میتوانیم فیلم با حجم پنج گیگ روی هارد بریزیم ؟
خیر . در صورتی که فایل سیستم EXFat یا NTFS باشد میتوانیم اطلاعات بالای چهار گیگ روی هر حافظه ای مثل هارد و فلش بریزید.
از سیستم فایل Fat32 در کجا استفاده میشود؟
در بسیاری از دستگاه های نسبتا قدیمی مثل ضبط ماشین ، سینمای خانگی و برخی از تلویزیون ها از fat32 استفاده میشود و بهتر است قبل از متصل کردن هارد و فلش از ساختار های پشتیبانی شده توسط دستگاه مطلع شوید.
هرگونه کپی برداری از مقاله ” علت کپی نشدن فایل های بزرگ در هارد اکسترنال ” بدون ذکر لینک منبع مجاز نمیباشد.
نویسنده : مهندس آرین آرمیون
منابع : تجربیات تیم ایمن هارد