نکات طلایی برای عمر بیشتر هارد اساسدی SSD
استفاده از TRIM
قابلیت تریم TRIM چیست؟
قابلیت TRIM یک ویژگی است که در حافظههای SSD مورد استفاده قرار میگیرد. زمانی که داده از یک حافظه SSD حذف میشود، فضای مورد نیاز برای ذخیره دادههای جدید را آماده میکند.
در نتیجه زمانی که شما میخواهید اطلاعات جدید را وارد حافظه SSD خود بریزید دیگر نیازی به پاک کردن خانه های حافظه ای که قبلا پاک کرده اید نیست؛ بنابراین سرعت و کارایی افزایش میابد.
مزایای فعال بودن TRIM
با فعالسازی قابلیت TRIM، SSD به سیستم عامل اطلاع میدهد که کدام بخشها از حافظه دیگر استفاده نمیشوند و میتوانند برای استفادههای آتی خالی شوند. این ویژگی به سیستم عامل و کنترلر SSD کمک میکند تا عملکرد بهینهتری داشته باشند و عمر مفید SSD را بالا ببرد. به طور خلاصه، TRIM منجر به بهبود سرعت و قابلیتهای SSD و کاهش فشار بر روی خود حافظه نوری میشود.
معایب استفاده از TRIM
از مهمترین معایب فعال بودن TRIM در SSD میتوان به امنیت اطلاعات در این حافظه اشاره کرد. زیرا اگر به هر دلیلی اطلاعات شما پاک یا فرمت شود و نیازی به اطلاعات قبلی داشته باشد در اکثر مدل ها خانه های حافظه صفر میشوند و دیگر قابل ریکاوری یا بازیابی اطلاعات نیست و یا اگر هم باشد کاملا تخصصی. برای مشاوره میتوانید با کارشناسان مجموعه تماس بگیرید و یا برای اطلاعات بیشتر به صفحه ریکاوری هارد SSD مراجعه کنید.
بهروزرسانی فریمور
در برخی از برند های اس اس دی فریمور در قالب نرم افزار مخصوصی که تولید کننده ارائه شده است. فریمور (Firmware) SSD را به روز نگه دارید تا از بهبودها و پشتیبانی بهتر از ویژگیهای مرتبط با عمر استفاده شود.
میتوانید نرم افزار مخصوص را از شرکت سازنده دانلود کنید و فریمور اس اس دی خود را آپدیت کنید در صورتی که SSD سالم باشد باعث بهبود عملکرد حافظه میشود.
مدیریت دما
حرارت میتواند عمر SSD را کاهش دهد و باعث خرابی در چیپ یا قطعات داخلی اس اس دی شود.
بهتر است SSD را در محیطهای خنک نگه دارید و از سیستم خنککننده استفاده در کامپیوتر استفاده کنید و مطمئن شوید که فن های خنک کننده لپتاپ و کیس کامپیوتر شما به درستی کار میکند.
از کار کردن SSD خود در محیط های دارای نم خود دارای کنید.
مقدار خواندن و نوشتن روی SSD
عبارت TBW مخفف “Total Bytes Written” است که به مقدار کلی از دادههایی که بر روی یک حافظه SSD میتوان نوشت اشاره دارد. TBW یکی از شاخصهای مهم برای ارزیابی عمر مفید یک SSD است. به عبارت دیگر، TBW نشان دهنده تخمینی از تعداد بایتهایی است که میتوانید بر روی یک SSD بنویسید قبل از اینکه دستگاه دچار خطاهای قابل توجهی شود یا پایان عمر خود را بگیرد. این مقدار بر اساس پارامترهای فیزیکی SSD و الگوریتمهای مدیریت حافظهاش محاسبه میشود.
پس اگر از SSD برای یک حافظه که مدام در حال خواندن و نوشتن مقدار زیادی اطلاعات است استفاده میکنید کاملا در اشتباه هستید چون این حافظه زود تر از حافظه های HDD به مشکل میخورد.
صحیح نصب کردن SSD
در صورتی که مهارتی در نصب این حافظه در کامپیوتر یا لپتاپ را ندارید پیشنهاد میکنیم از نصب و ارتقا خودسرانه جلوگیری کنید و حتما به یک کارشناس مراجعه کنید چون برخی از مشکلاتی که شما به ما اعلام کردید موقع نصب این حافظه روی کامپیوتر است.
برخی از این مشکلات شامل شکستگی سوکت این حافظه است که برای تعمیر میتوانید به صفحه تعمیر و تعویض سوکت هارد مراجعه کنید و خرابی دیگر میتوان به نوسانات برقی و اشتباه زدن کابل های برق به اس اس دی اشاره کرد که باعث خرابی اس اس دی خواهد شد.
آیا انواع SSD در طول عمر آن تأثیر دارد؟
بله کیفیت هر مدل از اساسدی بستگی به تراشه سازنده آن دارد که در مدلهایی که در بازار است بعضیها بیکیفیت و بعضیها باکیفیت بالا و اصلی موجود هستند؛ اما عمدتاً SSDهای مدل Pro یا Enterprise، معمولاً در مقایسه با SSDهای معمولی یا باکیفیت پایین، طول عمر بیشتری دارند.
بهطورکلی طول عمر SSD چقدر است؟
طول عمر هارد SSD مثل هارد HDD نیست و به میزان read و write آن بستگی دارد که SSDهای باکیفیت بالا به دلیل دوام بهتر و الگوریتمهای سطح سایش، میتوانند بیشتر از نمونههای باکیفیت پایینتر دوام بیاورند.
هارد SSD بهتر است یا هارد HDD؟
اگر سرعت، دوام، بهرهوری انرژی و عملکرد بیصدا را در اولویت قرار دهید، یک SSD انتخاب بهتری خواهد بود. بااینحال، اگر به ذخیرهسازی مقرونبهصرفه با ظرفیتهای بزرگتر نیاز دارید، یک هارددیسک ممکن است مناسبتر باشد.
برای درک بهتر تفاوت آنها حتما به رابط زیر مراجعه نمایید:
https://recoveryhard.ir/%D8%AA%D9%81%D8%A7%D9%88%D8%AA-%D9%87%D8%A7%D8%B1%D8%AF-hdd-%D9%88-ssd/
هرگونه کپی برداری از مقاله ” نکات طلایی برای عمر بیشتر هارد اساسدی SSD ” بدون ذکر لینک منبع مجاز نمیباشد.
نویسنده : آرین آرمیون
منابع : تجربیات تیم ایمن هارد